Dieren

Kinderen halen bijna 250.000 euro op voor koala's in Australië

Ruim 3500 kinderen hebben de afgelopen weken meegedaan aan de inzamelingsactie SOS Koala. Samen hebben ze 246.351 euro opgehaald voor koala’s en andere dieren die zwaar zijn getroffen door de bosbranden in Australië.

De actie is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF), kinderzender NPO Zapp en omroep KRO-NCRV. Het startschot was drie weken geleden. Sindsdien hebben kinderen allerlei activiteiten gehouden om geld op te halen, zoals knutselwerken verkopen of lege flessen ophalen voor het statiegeld.

Lees ook: Niels (12) en klasgenoten zamelen geld in voor Australië met ‘koala-challenge’

WNF-directeur Kirsten Schuijt laat weten dat met het opgehaalde geld veel kan worden gedaan voor de dieren die zijn getroffen door de bosbranden. “Zo kunnen we starten met het planten van meer dan 10.000 jonge boompjes zodat koala’s straks weer een thuis hebben.”

Ruim miljard dieren dood

Het geld wordt volgens haar ook gebruikt voor acute hulp, zoals de opvang van gewonde dieren en het opsporen van koala’s door speurhonden. In Australië is sinds september vorig jaar een gebied van meer dan drie keer Nederland verwoest door de vuurzee. Ruim een miljard dieren en zeker 33 mensen zijn omgekomen.

De laatste weken wordt het zuidoosten van het land juist geteisterd door zware regenval en overstromingen. Het natte weer heeft er wel voor gezorgd dat de verwoestende bosbranden nu grotendeels geblust zijn. Toch heeft de brandweer nog niet overal het vuur bedwongen.

Mensen kunnen nog steeds doneren voor SOS Koala, benadrukken de initiatiefnemers.

ANP