Misdaad

'Instagrampooier' die tienermeisjes chanteerde en dwong tot seks moet de cel in

De 21-jarige man die minderjarige meisjes ronselde en aanbood voor seks is tot vier jaar cel en tbs veroordeeld. Via Instagram dwong de ‘Instagrampooier’ tienermeiden tot seksuele handelingen met anderen en zichzelf. Hij is onder andere schuldig aan mensenhandel, ontucht en het hebben, maken en verspreiden van kinderporno.

Via Instagram nam de man contact op met de meisjes tussen de leeftijd van 12 en 15. Dit begon vaak onschuldig en vriendelijk, waardoor hij het vertrouwen van de meisjes wist te winnen. Hierna werd hij steeds dwingender en wist zo dus ook de meiden tot prostitutie te manipuleren. Hij dwong hen naaktvideo’s en -foto’s te sturen naar klanten die hem hiervoor betaalde.

Prijzenlijst

In de bio van de jonge meisjes stonden prijslijsten voor de verschillende handelingen. Op basis daarvan maakte de 21-jarige man afspraken voor de meisjes met wildvreemden. Hier werden bedragen tussen de drie- en vijfduizend voor betaald.

Deze ‘klanten’ chanteerde hij dan ook weer met belastend materiaal om zo geld van hen af te troggelen. In dit materiaal was duidelijk te zien hoe de seksuele handelingen met de minderjarige meisjes werden verricht.

‘Instagrampooier’ bedreigde hen ook

Ook bedreigde hij de minderjarige meiden. Hij dwong hen seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten en dit te filmen. Wanneer zij dit weigerden, plaatste hij al het belastende materiaal dat hij al had online.

“Er is een grote kans dat de man weer dit soort feiten gaat plegen als hij niet verplicht wordt behandeld.”, aldus de rechtbank in Overijssel. De man ziet het probleem niet en is zich totaal niet bewust van het feit dat zijn handelen verkeerd is, en bovendien strafbaar.