Gezondheid

Spoedsluitingen op Beverwijkse Bazaar door muizenplaag

Een grote muizenplaag teistert het markt- en foodhallencomplex de Bazaar Beverwijk. De grootste overdekte markthal van Europa werd dit weekend compleet binnenstebuiten gekeerd door de NVWA.

Uit eerdere inspecties kwam een zorgwekkend beeld naar voren. Vorig jaar nog werd een notenzaak gesloten, nadat zijn waar overspoeld bleek door de incontinente beestjes die hun poep en plas overal achterlaten.

Spoedsluiting voor meerdere bedrijven

De Bevewijkse Bazaar telt meer dan tweeduizend shops en stalletjes op 75.000 vierkante meter. Er kan ook gegeten worden, onder de vlag ‘shop, eet en word verrast’. Omdat er uit eerder inspecties al een zorgwekkend beeld naar voren kwam over de muizenplaag, zette de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een grootscheepse controle in. Ruim 40 inspecteurs gingen gezamenlijk te werk. Tijdens de inspectie werden vele overtredingen geconstateerd hierbij kregen 39 ondernemers een schriftelijke waarschuwing. Bij vijf bedrijven waren de overtredingen zo ernstig, dat een spoedsluiting werd opgedragen.

In 22 gevallen was de overtreding ernstiger of was er sprake van herhaalde overtreding. In die gevallen zijn zogenoemde rapporten van bevindingen opgemaakt; die zullen leiden tot bestuurlijke boete of andere sanctie. Ook werden 2 processen-verbaal opgemaakt.