Lifestyle & Entertainment

'Acht keer zoveel kans op huwelijksaanzoek tijdens Valentijnsdag'

Zit je al jaren tevergeefs te hopen tot je eindelijk wordt gevraagd? Dan zou deze Valentijnsdag zomaar je lucky day kunnen zijn. Uit onderzoek zou namelijk blijken dat je acht keer zoveel kans hebt op een huwelijksaanzoek tijdens Valentijnsdag.

ThePerfectWedding.nl analyseerde ruim 2000 Instagram-posts en concludeerde dat de kans op een huwelijksaanzoek tijdens Valentijnsdag significant hoger is dan bij de gemiddelde andere dag van het jaar. Hoe deze Instagram-posts precies werden beoordeeld en geanalyseerd, is niet duidelijk. Wel deelt de site dat een romantisch diner tijdens de dag van de liefde het uitgelezen moment zou zijn.

Kerstmis ook een populair moment

Hoewel de kans acht keer hoger is dan een random andere dag, bewaren Nederlanders hun aanzoek liever voor het einde van het jaar. De decembermaand is volgens het platform bij uitstek het moment om op één knie te gaan. Volgens de onderzoekers schuilt er ook gemakzucht in deze gewoonte: grote kans dat je familie al aan tafel zit. Scheelt je weer een paar belletjes.

Pak je het liever wat origineler aan? Put dan inspiratie uit het aanzoek van Chris. Hij vroeg zijn Jetske ten huwelijk met niemand minder dan Robbie Williams als getuige. Of leer van Leon, die zijn vriendin Aysa niet alleen een ring gaf, maar een enorm hartvormig kunstwerk. Zo kan het ook.