Is de lesstof van je kind ook voor jou te moeilijk? Kijk deze handige instructievideo's

Je hebt je zoon of dochter nu thuiszitten vanwege de coronacrisis, maar leren moeten ze natuurlijk nog wel. Al is het maar voor de ontwikkeling. Als ouder zul je dan regelmatig helpen met huiswerk. Maar: snap jij zelf alles wel?

Nee hoor, je hoeft echt zelf geen reken- of taalwonder qua basisonderwijs te zijn. Want je zoekt voor je kroost gewoon online een instructievideo op die ze een duidelijke uitleg geeft over het huiswerk. Maar: waar begin je? Als je een zoekterm intoetst op bijvoorbeeld Google of YouTube, dan verschijnen er enorm veel resultaten. Maar veel daarvan hebben misschien niks met het onderwerp te maken.

Instructievideo’s op één plek

Dit probleem kreeg Michel de Hond veel voorgelegd door ouders. Michel ontwikkelt normaliter software voor scholen, voor in de klas. Maar al die vragen zetten hem aan het denken: wat als ik nou een soort YouTube maak voor educatieve instructievideo’s? En zo geschiedde. In anderhalve week tijd heeft hij leerdoelenvideos.nl uit de grond gestampt.

Het platform is niet alleen handig voor ouders, maar ook voor leerkrachten. Die maakten voorheen namelijk vaak dezelfde video’s over dezelfde onderwerpen. Nu kunnen ze snel checken of er al zo’n video bestaat en desnoods een ander onderwerp kiezen. Maar je vraagt je misschien af: leuk, Michel is vast zo’n ondernemer die graag een slaatje uit de crisis slaat. Nee hoor: het platform is helemaal gratis in gebruik!