112

Studenten organiseren huisfeest tijdens Koningsnacht, politie deelt boetes uit

In Rotterdam was zondagavond tijdens de Koningsnacht gewoon een huisfeest aan de gang. In ieder geval 14 feestvierders riskeren een boete van 390 euro.

De politie kreeg zondagavond laat een melding over een feestje in een studentenflat aan de Rochussenstraat. “We hebben het pand rondom dichtgezet, waarna we iedereen naar buiten lieten komen”, aldus de Rotterdamse wijkagent Wim Rietveldt.

Veertien personen hielden zich volgens de agent niet aan de coronamaatregelen. Samenscholingen en dus ook feestjes zijn verboden.

Feest met drank en lachgas

Een nacht eerder was het ook al raak in het centrum van Rotterdam. De politie moest ook toen ingrijpen bij een huisfeestje. Daarbij waren sterke drank en lachgasballonnen aanwezig, meldt de politie op Instagram.

Voor de acht aanwezigen is een proces-verbaal opgemaakt. Ook zij riskeren een boete van 390 euro voor het overtreden van de regels omtrent corona.

View this post on Instagram

De afgelopen dagen bleek het toch nog lastig voor een aantal om zich aan de maatregelen van de noodverordening te houden. Zo ook vannacht kregen wij een melding van geluidsoverlast in een woning. Ter plaatse bleek er een heus huisfeestje, inclusief lachgas ballonnen en sterke drank, georganiseerd te zijn. En de bewoner? Die bleek niet aanwezig. Een (georganiseerde) samenkomst, op enkele uitzonderingen na, is ongeacht de onderlinge afstand echter verboden! De 8 feestvierders hebben dan ook een proces-verbaal aangezegd gekregen voor het overtreden van de noodverordening COVID-19. Zij riskeren per persoon een boete van 390 euro! ^MV #corona #politie #010 #rotterdam #overlast #police #centrum

A post shared by Politie Rotterdam-Centrum (@politie_rotterdam_centrum) on