112

Hoogzwangere vrouw beroofd en op de grond geduwd in Haarlem

Een hoogzwangere vrouw is zaterdagmiddag in Haarlem door een dief op de grond geduwd. Hoe de vrouw en haar ongeboren baby eraan toe zijn, is niet bekend.

Het slachtoffer liep even voor 16.00 uur bij de Hema in winkelcentrum Schalkwijk toen ze een harde duw in haar rug kreeg. De hoogzwangere vrouw viel daardoor op de grond. De dief sloeg op dat moment toe en ging er met haar schoudertas vandoor.

Bijkomen van de schrik

De vrouw wist weer op te krabbelen en is naar haar auto gelopen, waar ze moest bijkomen van de schrik. Ze is later met haar man naar het politiebureau gegaan. Daar gaven agenten het advies om naar het ziekenhuis te gaan. De vrouw gaf wel aan dat het allemaal redelijk leek mee te vallen.

De politie is op zoek naar getuigen van de laffe straatroof. De dader zou donker gekleed zijn, met een glimmend bomberjack, zwarte trainingsbroek en zwarte sportschoenen. Hij heeft een normaal postuur en is tussen de 1,75 en 1,80 meter lang.

Mensen die iets hebben gezien worden opgeroepen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Tekst: Redactie/ANP
Foto: Pexels