112

Honderden euro's gevonden naast uitgebrande auto Den Haag

Bewoners van de Haagse Vledderstraat werden donderdagnacht kort na middernacht opgeschrikt door een autobrand in de straat. Rond 00:40 uur hoorde een aantal bewoners een harde knal waarna er vlammen uit een geparkeerde persoenenauto schoten.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en begon direct met het blussen van de brand. De brandweer kreeg de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto enorme schade opliep.  Het wegdek in de Vledderstraat lag na de autobrand bezaaid met glas.

Geldbiljetten

Naast de auto troffen agenten meerdere geldbiljetten aan, ook onder en naast de auto lagen er eurobiljetten. In het grasveldje naast de auto lagen ook nog twee telefoons, twee bankpassen, een rijbewijs en een schoolpas gevonden.

Bewoners van de Vledderstraat omschrijven de dader als een jongen tussen de 13 en 15 jaar. Hij is na het in brand steken van de auto weggerend richting de Leyweg.

De politie heeft aan de Vledderstraat lange tijd onderzoek gedaan. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen voor verder onderzoek.

Beeld: District8