Misdaad

Justitie gaat in hoger beroep tegen vrijspraak 'tattookillers'

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vier zogenoemde ‘tattookillers’. Ze werden eerder deze maand vrijgesproken van de liquidatie van Onno Kuut in 2009.

Het OM had levenslang geëist tegen de vier. De rechter zei dat er aanwijzingen waren voor een zekere betrokkenheid van de verdachten, maar dat er niet genoeg bewijs is voor een veroordeling.

Het lichaam van Onno Kuut werd elf jaar geleden zwaar toegetakeld teruggevonden in de duinen van Hoek van Holland. Hij behoorde ook tot de tattookillers. De groep dankt die naam aan de Chinese karakters die op hun ruggen zijn getatoeëerd en ‘wees daadkrachtig’ betekenen.

Cor Pijnen voortvluchtig

Een van de tattookillers, de 36-jarige Cor Pijnen, knipte eind januari zijn enkelband door en is sindsdien spoorloos. Het is niet de eerste keer dat ‘Cor Paling’ uit handen van justitie en politie is geglipt. Hij droeg een enkelband vanwege een straf in een eerdere zaak.

Lees ook: Politie geeft foto vrij van ontsnapte ‘tattookiller’ Cor Pijnen

In die zaak ging het om een mislukte liquidatie in Amsterdam, ook in 2009. De andere drie verdachten, Evert S.,Henk S. en Cor Pijnens broer Brian zijn ook voor dat misdrijf veroordeeld. Het slachtoffer raakte ernstig gewond.

Redactie/ANP