Opmerkelijk

Hey, pssst! Fonteintje hebben? Gratis af te halen in Putten

De gemeente Putten wil af van gemeentelijke fontein. Al 40 jaar staat de waterspuiter voor het gemeentehuis, maar in het kader van vernieuwing wordt het plein straks opnieuw ingericht en voor de fontein is geen plek meer. Wie hem wil, mag hem hebben. Er is slechts één kleine maar: je moet hem zelf komen halen.

“Dat scheelt ons wat in de kosten en we slaan twee vliegen in één klap”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten aan Hart van Nederland.

Mooie herinneringen

In een filmpje dat de gemeente Putten op YouTube heeft gezet, roept wethouder Roelof Koekkoek zijn gemeenteleden op om met mooie herinneringen te komen. “Heeft u een prachtig plan wat u met de fontein wil doen, dan mag u hem hebben”, aldus de wethouder. Puttenaren hebben tot 10 maart de tijd om met een plan en leuke herinneringen te komen.

De fontein bestaat uit twee delen. En bak van gegoten beton en de zogenaamde ‘vaas’, waar het water uit spuit. Die betonnen bak wordt gesloopt. Maar voor de vaas hoopt de gemeente dat een zorgzame Puttenaar met een goed plan zich meldt.

De meningen over het plan zijn overigens verdeeld. De meeste mensen vinden het oude beeld toch een lelijk ding en zullen er geen traan over laten. Anderen vinden het juist zonde dat de fontein gaat verdwijnen. “Het is het hart van Putten”, weet een jeugdige buurtbewoner.

Toch lijken weinig Puttenaren interesse te hebben. “Als je die wil hebben, dan wordt dat zeker een dure aangelegenheid”, verklaart een van hen.