Dieren

Twee herten met geweien verstrikt in Zandvoort, hertenfluisteraar schiet te hulp

De Dierenambulance Noord-Holland Zuid stuitte donderdagochtend op een bijzonder tafereel nabij een vakantiepark in Zandvoort. Twee herten bleken met hun geweien in elkaar gehaakt en kwamen niet meer los. Uiteindelijk moest hertenfluisteraar Willem van der Sloot erbij gehaald worden om de herten te bevrijden.

Van der Sloot is dolgelukkig dat de dierenambulance gelijk aan hem dacht toen ze er zelf niet uitkwamen. “Ze wilden deze dieren een kans geven”, laat hij weten. “Door de politie te bellen zouden deze dieren geen kans hebben gehad, maar beiden een kogel.”

Hertenfluisteraar

De hertenfluisteraar vertelt dat de twee dieren al drie kwartier met de geweien in elkaar vastzaten toen hij ter plaatse kwam. “Binnen vijf minuten kreeg ik met hulp van een medewerker van het park deze dieren op de helling tussen de boompjes. Zo kwamen ze ongelijk te staan, waardoor ze makkelijker los konden komen.”

“De herten waren gesloopt”, vertelt Van der Sloot. “Ze verstopte zich om bij te komen en nog geen twee uur later waren ze heerlijk samen weer aan het grazen.”

Beeld: Willem van der Sloot