112

Harde ontploffing zorgt voor ravage bij flat in Krommenie

Gesneuvelde ruiten, een vernielde auto en een onrustige nacht. Een flinke knal, gevolgd door een autobrand, heeft dinsdagnacht een ravage aangericht aan de Kervelstraat in het Noord-Hollandse Krommenie.

Wat er precies gebeurd is, is volgens de politie nog onduidelijk. Daar wordt woensdagochtend onderzoek naar gedaan, daarbij is ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingezet.

‘Enorme klap’

Volgens buurtbewoners zijn er tot op de derde verdieping ruiten gesneuveld door de ontploffing. “Het was een enorme klap. Ik hoor nog steeds mijn oor kloppen”, aldus een flatbewoner tegen Hart van Nederland.

Ze was nog wakker toen de ontploffing plaatsvond en zag ook een lichtflits. Toen ze de deur opende, zag ze heel veel rook. “Met meerdere buren hebben we staan kijken. We hebben gelijk maar 112 gebeld.”

Een andere buurvrouw lag te slapen tijdens de knal. Ze werd wakker van “een schudding” en haar oor klapte dicht. De ruit naast haar voordeur is gebarsten.

‘Geen ongelukje’

Op beelden is te zien dat een zwarte auto die tegen de gevel van de flat staat geparkeerd, is verwoest. Brokstukken liggen meters verderop, wat mogelijk duidt op een explosie. De galerij van de flat ligt bezaaid met glasscherven.

In de buurt doen geruchten de ronde. “Dit was geen vuurwerk-knalletje”, verzekert een bewoonster. “Het lijkt op dit moment alsof het eerder een misdrijf is dan een ongelukje.”

De politie heeft een deel van de parkeerplaats en de straat afgezet.

Beeld: Lisa Hurks