Sport

Handbalster Estavana Polman ziet EK door zware blessure aan haar neus voorbij gaan

Door een vervelende blessure is handbalinternational Estavana Polman maandenlang uitgeschakeld. De speelster scheurde donderdag tijdens een training bij haar Deense club Esbjerg een kruisband in haar rechterknie. Dit betekent niet alleen dat Polman waarschijnlijk heel volgend seizoen niet kan spelen, maar ook dat ze het EK in december niet gaat halen.

Vorig jaar hielp ze het Nederlands team nog aan een wereldtitel en werd toen uitgeroepen tot beste speelster van het WK. Het wegvallen van Polman is dan ook een zware domper voor Oranje.

Lees ook: Handbaldames als helden onthaald op Schiphol: ‘Het feest gaat gewoon door’

‘Shit happens’

Haar club Esbjerg maakte het nieuws zaterdag bekend op haar website, nadat een scan uitsluitsel bood. Polman vreesde de uitkomst al. In een reactie laat de handbalster weten: “Ik voelde meteen dat het ernstig is. Dit is het risico van handballen. Ik probeer nu zo snel mogelijk geopereerd te worden, zodat ik kan beginnen met revalideren. Shit happens.”

Ook voor haar Deense club Esbjerg komt het uitvallen van de topspeelster niet goed uit. De club wil komend seizoen de Deense titel veroveren en een rol spelen in het Europese clubhandbal. Voorzitter Bjarne Pedersen denkt dat de club nu meteen geen titelfavoriet meer is. “We zullen proberen een goede vervanger te vinden voor ‘Essie”‘, zegt hij.

ANP