112

Door brand 'verloren' schuur in Bentelo zat vol met kippen, duizenden dieren dood

De grote schuur in het Overijsselse Bentelo die in brand staat, moet als verloren worden beschouwd. De schuur van 100 meter lang en 25 meter breed zat vol met kippen, zegt een woordvoerster van de brandweer. Vele duizenden kippen zijn om het leven gekomen.

De stal staat aan de Bentelerhaagweg. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar de nabijgelegen koeienstal en het woonhuis op het erf. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis en vier kinderen zijn door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

De brandweer rukte onder meer uit met vier blusvoertuigen en diverse tankwagens. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren te sluiten. Vooral inwoners van Hengelo kunnen last krijgen van de rook.

Het nablussen van de brand gaat nog enkele uren in beslag nemen.

Toename

De laatste jaren lijkt het aantal branden in kippenschuren, varkensstallen en op andere boerderijen toe te nemen. “Daar gaan we weer. Vanmiddag zijn er duizenden kippen omgekomen door brand in hun stal. De arme dieren zaten vast in een brandende val”, twitterde Wakker Dier.

Augustus vorig jaar werden 1500 varkens gedood door een brand in Streefkerk, een maand eerder kwamen veel varkens om in de vlammen in Linschoten en in april kostte een brand in Renswoude duizenden kippen het leven.

 

Foto: SPS Media