Sport

FC Groningen opent 'grootste snackbar' van Nederland

De bal rolt voorlopig nog niet in Nederland, toch opent FC Groningen donderdag als eerste Eredivisieclub weer de poorten voor het publiek. Niet voor het voetbal, wel om te snacken.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

De ‘Trots van het Noorden’ heeft namelijk een horecagedeelte aan de noordkant van het stadion ingericht als cafetaria waar mensen een patatje kunnen scoren. Klanten kunnen donderdagmiddag vanaf 16.00 uur terecht bij ingang 1 en geven daar dan direct hun bestelling door en rekenen af.

Vervolgens lopen ze door naar de speciale ‘Snack Tribune’ waar ze op een stoeltje plaats mogen nemen en hun bestellingen kunnen opeten. Via ingang 2 gaat iedereen weer naar huis.

Lees ook: Supporters zamelen geld in met pubquiz voor FC Groningen

Mooie momenten op schermen

Het is alweer een tijd geleden dat fans op de tribune plaats konden nemen. De laatste thuiswedstrijd was namelijk op 8 maart toen de Groningers met 0-1 van PSV verloren. Met de opening van de snackbar hoopt de club zoveel mogelijk fans de voetbalbeleving terug te geven die ze “al zo lang moeten missen’.

Op de videoschermen van het stadion worden beelden getoond van de mooiste momenten uit de geschiedenis van de club. Een woordvoerder laat weten er maximaal dertig bezoekers tegelijkertijd aanwezig mogen zijn, waarbij klanten ook minimaal anderhalve meter afstand moeten houden.

In financiƫle problemen

De coronacrisis heeft grote financiĆ«le gevolgen voor FC Groningen. De profclub zit zelfs in zulk zwaar weer dat het al elf medewerkers heeft moeten ontslaan. Vijf openstaande vacatures worden niet ingevuld en naar alle aflopende tijdelijke contracten wordt “zeer kritisch” gekeken.

Lees ook: FC Groningen langs de deuren om hoofd boven water te houden in coronacrisis