Lifestyle & Entertainment

Gravin Eloise van Oranje reageert op rookfoto: 'Wat is daar nieuws aan?'

Gravin Eloise van Oranje, de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, reageert via Instagram verbaasd op de ophef die woensdag rond haar ontstond. Weekend fotografeerde haar terwijl ze een sigaret rookte, en plaatste het beeld op de cover van hun nieuwe magazine.

In haar Instagram Stories schrijft ze dat ze het raar vindt om mee te maken, en dat het haar oncomfortabel vindt om zomaar te worden gefotografeerd. “Ik rook één sigaret en iemand maakt er meteen een foto van. Wat is daar nieuws aan?” luidt haar repliek. “Ik wil genieten van mijn (studenten)leven en hopelijk snappen jullie dit.”

Privacy niet gerespecteerd

Prinses Laurentien en prins Constantijn laten aan Shownieuws weten dat ze niet blij zijn met publicatie van de foto’s. “Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden.”

Volgens de prins en prinses doet de publicatie van deze foto afbreuk aan de privacy van gravin Eloise. “Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.” Omdat Eloise geen deel uitmaakt van het koninklijk huis, hoeft er geen rekening te worden gehouden met de mediacode.

Koning en koningin ook in opspraak

Eerder deze week raakten koning Willem-Alexander en koningin Máxima in opspraak nadat er een foto van hen op social media verscheen waarop zij geen anderhalve meter afstand hielden tot iemand van buiten het eigen gezin. Daarop reageerde het koningspaar: “In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet.”

Lees ook: Koning reageert op schenden coronaregel: ‘In spontaniteit niet op gelet’

Beeld: gravin Eloise tijdens wintersport in 2019, via ANP