Opmerkelijk

Fabian vraagt Dieuwertje verkering met graffiti op de muur en krijgt taakstraf, maar zei ze 'ja'?

Een idee dat ontstaan is uit liefde, maar wel iets dat strafbaar is: de 17-jarige Fabian besloot afgelopen vrijdag voor Valentijnsdag alvast een romantische boodschap op een muur in Gorinchem te kalken. In de hoop de 16-jarige Dieuwertje in te kunnen palmen spoot hij een bus graffiti leeg onder een viaduct van de A15. De boodschap luidde ‘wil je mijn vriendin zijn?’. Alleen jammer voor Fabian dat vlak nadat hij klaar was de politie aan kwam rijden. Een heterdaadje.

Lees ook: Politie in Gorinchem pakt smoorverliefde puber (17) op om liefdesverklaring

Romantisch of niet, zomaar graffiti spuiten mag niet. Fabian had nog wel een stuk muur uitgekozen dat al ondergekalkt was, met scheldwoorden en andere lelijke teksten. De verf was nog maar net droog toen de politie hem in de kraag vatte. Maar liefst drie auto’s kwamen opdagen, zodat hij geen kant op kon. Nu mag Fabian zich melden bij bureau Halt, voor een straf. Vervelend voor hem, maar gelukkig heeft zijn actie wel het juiste effect gehad. Dieuwertje zei ja!

Graffiti steelt hart

De actie van Fabian heeft dus het gewenste effect gehad. Dieuwertje is nu zijn vriendin. De straf die hij gaat krijgen, neemt hij dan ook voor lief. En straf gaat hij krijgen. De politieagenten die hem meenamen naar het bureau, waren in eerste instantie heel streng voor de verliefde puber. Maar toen Fabian wat tekst en uitleg gaf bij zijn daad, smolten de harten van de dienders.

Met eenĀ boodschap op Facebook onthulde de politie de daad van Fabian dan ook vroegtijdig. Met als effect dat Dieuwertje de graffiti al snel onder ogen kreeg. De actie heeft Valentijnsdag dan niet gehaald, maar het effect is er wel degelijk. Eind goed, bijna al goed, alleen nog even die taakstraf uitvoeren…

Foto: politie Lek en Merwede