Gezondheid

Gordon positief getest op corona op dag dat hij bejaardentehuis bezocht

Gordon bezocht op zaterdag 26 september een bejaardentehuis terwijl hij besmet was met het coronavirus. Dat laat een woordvoerder van de tv-persoonlijkheid weten aan Shownieuws.

De zanger en presentator bezocht overdag het Rosa Spier Huis in het Noord-Hollandse Laren voor een speciale radio-uitzending van Tineke de Nooij. In de avond kreeg hij de uitslag van een coronatest die hij eerder die dag preventief had laten afnemen. Hij bleek positief getest te hebben op corona.

Wist Gordon dat hij besmet was?

Verschillende media schrijven woensdag dat hij op het moment van zijn bezoek al wist dat hij was besmet, maat dat wordt door zijn management ontkent. Volgens de woordvoerder is Gordon “zich meer dan bewust van de risico’s die het Covid-19-virus met zich meebrengt”.

Lees ook: Gordon in eigen woning beroofd, mishandeld en met de dood bedreigd

De tv-persoonlijkheid laat zich al langere tijd twee keer per week preventief testen, aldus zijn woordvoerder. Tot en met 21 september waren de uitslagen van deze coronatests steeds negatief.

‘Hij had geen corona-klachten’

De woordvoerder benadrukt dat Gordon voor de positieve test geen klachten had die bij het coronavirus horen. Nadat hij op 26 september tóch positief testte, is de presentator in thuisquarantaine gegaan.

Lees ook: Verdachte (23) van gewelddadige beroving Gordon veertien dagen langer vast

“Er is dus absoluut geen sprake geweest van het bewust door Gordon met Covid-19 besmetting ondernemen van activiteiten in publieke ruimten op 26 september”, besluit zijn management tegen Shownieuws.