Misdaad

Gökmen T. verwijderd uit rechtszaal na spugen naar rechter

Gökmen T. is vanmorgen direct uit de rechtszaal verwijderd nadat hij bij de start van zijn procesdag naar de rechter spuugde. Ook noemde hij alle aanwezigen in de zaal ‘vieze ketters’.

T. is vervolgens naar een aparte ruimte gebracht. Als de voorzitter van de rechter vraagt of hij wil reageren op de eis van gisteren, zegt T.: “Ik pis op jullie, hoeren!”

De voorzitter vraagt vervolgens of hij daar nog iets aan wil toevoegen. “Doe de groeten aan je moeder”, zegt T. daarop. De rechter reageert dat hij dat zal overwegen.

Lees ook: OM eist levenslang tegen Gökmen T. voor tramaanslag Utrecht

Vierde procesdag

Het is vandaag de vierde en laatste dag van het proces tegen Gökmen T. Gisteren hoorde T. een levenslange gevangenisstraf tegen hem eisen voor de tramaanslag in Utrecht.

Eerder werd T. ook al verwijderd uit de rechtszaak toen hij zijn eigen advocaat bespuugde. Ook schoffeerde hij een van zijn slachtoffers.

Lees ook: Nabestaanden slachtoffers tramaanslag Utrecht spreken: ‘Mijn leven is totaal verwoest’

Laatste woord

De advocaat van T. heeft vandaag het laatste woord. De rechtbank verwacht 20 maart uitspraak te doen in deze zaak. Volgens het OM staat vast dat er sprake was van een terreurdaad.

De 38-jarige T. ging volgens de aanklagers “doelgericht” op pad en had als doel “de samenleving te ontwrichten en angst aan te jagen”.

Bij de tramaanslag op 18 maart 2019 kwamen vier personen om het leven en raakten meerdere personen gewond. T. bekende al eerder het vuur op hen te hebben geopend.

Tekst: Redactie/ANP