Gezondheid

Rode Kruis opent speciaal gironummer in strijd tegen coronavirus

Het Rode Kruis opent gironummer 7244 om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De hulporganisatie heeft meer geld nodig om onder meer voorlichting te kunnen geven. “Juist nu moeten we zorgen dat het virus niet verder verspreidt.”

Het Rode Kruis geeft wereldwijd voorlichting, legt Frido Herinckx van de hulporganisatie uit. Er wordt in zoveel mogelijk talen informatie verspreid over voorzorgsmaatregelen en hygiëne. “Met simpele maatregelen als voorlichting en handen wassen kunnen we al veel effect hebben.”

Kwetsbare landen

Het geld is bedoeld voor landen die al getroffen zijn door het coronavirus, maar zeker ook voor andere, kwetsbare landen. “Vaak is de gezondheidszorg daar al overbelast. We houden daarom een extra vinger aan de pols in landen in het Midden-Oosten en Afrika”, aldus Herinckx.

Ook is er geld nodig om psychische hulp te verlenen en voor het vervoeren van patiënten. In totaal zegt Het Rode Kruis dertig miljoen euro nodig te hebben in de strijd tegen het coronavirus. Inmiddels zijn bijna 1800 mensen overleden aan de ziekte en meer dan 70.000 mensen zijn besmet.