Dieren

Gif spuitende horrorspin geen match voor vakkenvuller

De nachtmerrie van menig vakkenvuller werd werkelijkheid voor een medewerker van de Lidl in Zwanenburg. Tijdens het uitpakken van een doos bananen stond hij ineens oog in oog met de giftige ‘huntsman spider’. De horrorspin bleek een verstekeling uit Costa Rica.

Een medewerker van de dierenambulance is verbaasd over het opduiken van de horrorspin. “Ik dacht dat ze gif over bananen spoten zodat dit soort dieren de tocht naar Europa niet overleven. Maar misschien is ‘ie immuun geworden”, vertelt hij tegen NH Nieuws.

Lees ook: Nachtmerrie wordt werkelijkheid: tarantula kruipt uit koffer

Gevangen in theeglas

De vakkenvuller was volgens de dierenambulance niet erg onder de indruk van de horrorspin. “Hij heeft de spin in een theeglas gevangen. Dat is knap, want hij is razendsnel. De medewerker moet dus razendsnel zijn geweest of stalen zenuwen hebben, want de spin is giftig”, aldus de medewerker.

De dierenambulance heeft de spin inmiddels overgebracht naar de reptielenopvang in Zwanenburg waar het beestje waarschijnlijk nog lang zal blijven. “Deze dieren kunnen wel vijf jaar oud worden”, vertelt de eigenaar van de opvang. “En ik vrees dat niemand hem wil adopteren.”