112

Gevonden lichaam bij Ameland is van vermist Duits meisje (14)

Het lichaam dat vrijdag in zee bij Ameland werd gevonden is van het 14-jarige Duitse meisje dat sinds zaterdagavond vermist werd. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Twee agenten vonden in de middag een stoffelijk overschot bij een booreiland in de Noordzee. Een schip van de KNRM heeft het lichaam vervolgens aan land gebracht. Daar is het Duitse meisje door haar familie geïdentificeerd.

‘Opgelucht dat meisje is gevonden’

“We zijn opgelucht dat het meisje is gevonden en dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland. “Ik heb heel veel waardering voor iedereen die meegeholpen heeft met zoeken en wil mijn dank uitspreken aan alle mensen die zich de afgelopen week hebben ingezet. De gemeente Ameland leeft intens mee met de familie. We wensen ze heel veel sterkte toe.”

Het 14-jarige meisje was zaterdagavond met haar zusje vanuit zee naar de zonsondergang aan het kijken toen ze in de problemen kwam. Hun vader schoot de meisjes te hulp en kon zichzelf en het jongere zusje aan de kant brengen. Het oudere meisje verdween in het water.

Lees ook: Zoektocht naar vermist meisje Ameland hervat, ook onderwaterdrone zoekt mee

Bijna week gezocht

Een dag later gaven hulpdiensten de hoop op dat de tiener nog levend teruggevonden zou worden. De zoektocht richtte zich sindsdien op het vinden van haar lichaam. Ook garnalenvissers hielpen  met hun kotters mee met zoeken, tot groot genoegen van de Amelanders.

Lees ook: Strandbezoekers Ameland vol lof over zoektocht garnalenvissers naar vermist meisje

Er werd een zoekgebied in kaart gebracht, dat onder andere door de marine werd doorzocht met sonarapparatuur. Woensdag deed een dregteam van Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen tevergeefs een uiterste zoekpoging ten noorden van het dorp Buren. Daarop besloten de reddingsdiensten hun zoektocht te staken.