112

Deel van gevel valt van gebouw in Tilburg: ‘Had heel fout af kunnen lopen’

Een deel van de gevel van het gemeentepand in Tilburg is naar beneden gevallen. Een persoon is hierbij lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is de harde wind mogelijk de oorzaak van het loskomen van een stuk van de gevel.

Rond half twee kwam het deel van de gevel op de T-splitsing van de Spoorlaan, Gasthuisring en Hart van Brabantlaan naar beneden. De brandweer en de politie zijn ter plaatse. Ook was er een ambulance ter plaatse voor de gewonde persoon.

Fietspad vol met bakstenen

Het hele fietspad ligt vol met bakstenen. “Als daar mensen onder hadden gefietst op het moment dat alles naar beneden kwam, waren er waarschijnlijk doden gevallen. Het had heel fout af kunnen lopen”, laat een ambtenaar weten. Volgens de ambtenaar staat daar altijd zo veel wind, dat je er bijna niet vooruit komt met de fiets.

Het fietspad ligt vol met stenen.

Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda was enige tijd stilgelegd, omdat er isolatiemateriaal op het spoor terecht was gekomen. De kruising blijft afgesloten tot morgenavond, als de wind waarschijnlijk is gaan liggen.