Lifestyle & Entertainment

Gelegenheidsduo Didi en Jermaine rappen de sterren van de hemel

Het is een niet-alledaags duo: Rotterdammers Didi (56) en Jermaine (26) zetten de laatste puntjes op de i van een rapnummer dat ze samen maken. De song gaat over de Rotterdamse Douwers, een vrijwilligersorganisatie voor kansarme jongeren.

Met de rap hopen ze hun nominatie voor een prijs van de Appeltjes van Oranje voor deze stichting te kunnen verzilveren.

Leven weer op de rit

Didi Wortelboer en Jermaine Hughes ontmoetten elkaar zo’n anderhalf jaar geleden. Didi is vrijwilliger bij de Rotterdamse Douwers en ze helpt de dakloze Jermaine zijn leven weer de op rit te krijgen. Samen gaan ze zijn schulden te lijf, kijken ze naar mogelijkheden voor werk en wat misschien nog wel het belangrijkst is, zoeken ze naar geschikte permanente woonruimte.

Jermaine is erg blij met de hulp van Didi, maar Didi is ook erg te spreken over Jermaine de vorderingen die hij maakt. Al moet ze er soms wel stevig aan douwen. ”Eigenlijk doen de Rotterdamse Douwers alles wat nodig is om iemand als Jermaine uit de problemen te trekken. Maar ik leer ook dingen die ik zelf nooit geleerd hebt, hoe moeilijk het is om je staande te houden in deze participatiemaatschappij.”

Appeltjes van Oranje

Voor meer informatie over de Rotterdamse Douwers kunt u terecht op hun website. Bij het Oranje Fonds kunt u meer lezen over de Appeltjes van Oranje.