112

Honderden euromunten voor het oprapen op straat in Arnhem

In Arnhem lag het geld in de nacht van zondag op maandag letterlijk voor het oprapen. Na een inbraak in een geldautomaat in Venray sloegen de twee verdachten op de vlucht richting de Gelderse stad. Daar gooiden ze zo’n 200 euro aan muntgeld uit hun vluchtauto toen ze in de gaten kregen dat de politie hen op de hielen zat.

Dat meldt de politie maandag op Instagram. Rond middernacht braken de dieven een geldautomaat open in de Limburgse plaats. Daarna zou het tweetal in een bestelbus zijn gevlucht. De bestuurder van het busje zou uit Arnhem komen en was een bekende van de politie.

‘Handen vol losgeld’

Agenten gingen er daarom vanuit dat het busje in één rechte lijn terug zou rijden naar Arnhem. En zo geschiedde: “Net over de brug in Arnhem-Zuid zagen we de bestelbus rijden en konden we er snel achter kruipen”, aldus de politie.

Er werd een stopteken gegeven, waarna agenten zagen hoe “handen vol losgeld” vanuit het busje op straat werden gegooid. “Bingo”, wist de politie. De wagen werd daarop tot stilstand gebracht. De bestuurder en de bijrijder zijn aangehouden.

Tip voor geldzoekers

De politie heeft nog een belangrijke mededeling voor iedereen die nu halsoverkop de auto in wil springen om naar Arnhem te rijden. “Na de aanhouding hebben we met meerdere collega’s voor bijna 200 euro aan losgeld van de straat gehaald, dus je hoeft niet meer te zoeken!”

De buit is inmiddels teruggebracht naar Venray.