112

Gasexplosie in appartementencomplex Rijssen: drie woningen onbewoonbaar

Een gasexplosie in appartementencomplex De Reling in Rijssen heeft zondagochtend voor flinke schade gezorgd. Drie woningen zijn door de explosie onbewoonbaar geworden. Bij één woning zijn de ruiten eruit geklapt. Er raakte niemand gewond.

Volgens een woordvoerder van de Brandweer Twente is ergens gas ontstaan in de buurt van een verwarmingsketel. Of daardoor ook de explosie is ontstaan, wordt nu onderzocht. De verwarmingsketel is aangesloten op de drie boven elkaar gelegen woningen die door de explosie onbewoonbaar zijn geworden.

‘Bewoners vandaag niet naar huis’

Voor de bewoners van de drie woningen wordt nu een passende locatie gezocht waar ze kunnen worden opgevangen. De brandweer verwacht niet dat de bewoners vandaag kunnen terugkeren naar hun woning. Wanneer ze wel terug kunnen keren naar huis, is onduidelijk. De andere woningen van het appartementencomplex zijn niet ontruimd.

Bij de gasexplosie raakte niemand gewond. Een vrouw is wel ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Beeld: SPS Media