112

Acht gewonden na flatbrand in Rotterdam, vrouw springt in paniek naar beneden

Acht mensen zijn zondagavond gewond geraakt door brand in Rotterdam. Een van de gewonden sprong in paniek van de tweede verdieping van een flat aan de Havikhorst naar beneden, meldt de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Door de brand in de kelder stond het trappenhuis vol rook en konden mensen niet meer naar buiten. De ongeveer twintig bewoners van acht woningen zijn uit hun huis gehaald. Ze zijn opgevangen in een nabijgelegen sporthal. Ze kunnen volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio zondagavond waarschijnlijk niet terug naar huis.

Bewoners geëvacueerd

Tientallen bewoners van het flatgebouw aan de Havikhorst in Rotterdam zijn zondagavond geëvacueerd. Door hevige rook in het trappenhuis heeft de brandweer veel bewoners met een hoogwerker uit hun huis moeten halen.

De bewoners worden op dit moment opgevangen door de gemeente in samenwerking met het Rode Kruis in de nabijgelegen sporthal Wielewaal. Het gaat om zo’n twintig bewoners, aldus het Rode Kruis.

Paniek

De brand brak even voor 20.00 uur in de kelder van de portiekflat met vier verdiepen. Al snel stond het trappenhuis van de flat vol met rook, waardoor bewoners geen kant op konden. Een van hen raakte zo in paniek dat de persoon vanaf haar appartement naar beneden is gesprongen. Hoe het nu met haar gaat is niet duidelijk.

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat weten dat inmiddels de brand uit is en dat alle woningen vanwege de rook ontruimd zijn. Een aantal mensen hebben rook ingeademd en worden nagekeken door het ambulancepersoneel.