112

Twee mensen gewond na explosie in Rotterdamse flat, gevel weggeblazen

Het moet een flinke klap geweest zijn. Een deel van de gevel van een woning aan de Vignolastraat in Rotterdam is weggeblazen nadat er een explosie had plaatsgevonden. De balkondeur hangt nog aan het balkon. Twee personen raakten gewond bij de explosie.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het vuur kon snel geblust worden door de brandweer. De bewoner van de woning is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Rijnmond is de buurman ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hij zou rook hebben ingeademd, ook hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Verward persoon

”De bewoner van het pand stond bij de hulpverlening bekend als een verward persoon”, vertelt een woordvoerder van de politie tegenover Hart van Nederland. ”Hij zou al vaker hebben aangegeven om zichzelf en zijn omgeving iets aan te doen en een explosie te willen veroorzaken in zijn woning.”

De politie kon toen niet ingrijpen omdat hij in feite nog niets heeft gedaan. ”Gevallen zoals deze man behoren tot het takenpakket van de hulpinstanties, wij zijn er pas als het misgaat”, vertelt de woordvoerder verder.

Buurtbewoners kunnen beamen dat de man suïcidaal is tegenover verslaggever Léon Mastik. Volgens hen was dit een poging van de man om zelfmoord te plegen.

Van de woning is zelf is weinig over. Het gehele interieur is zwartgeblakerd door de explosie en de daaropvolgende brand.

Twee mensen gewond na explosie in Rotterdamse flat, gevel weggeblazen

Van de woning zelf is maar weinig over.

Ontruiming omliggende woningen

De oorzaak van de explosie in de woning zou gas zijn. De omliggende woning zijn ontruimd en worden gecontroleerd of het nog veilig is om in te wonen.

Later op de ochtend is de Vignolatraat schoongeveegd. Door de explosie lagen er stukken van de woning op straat.

Heb jij zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Beeld: Video duivestein