112

Eritrees meisje (10) dat uit raam viel in azc Heerlen overleden

Het tienjarige meisje uit Eritrea dat zaterdag uit een raam van het asielzoekerscentrum in Heerlen viel, is donderdag in het academisch ziekenhuis van Maastricht aan haar verwondingen overleden. Dat laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten.

Het meisje viel van eenhoog naar beneden en kwam daarna zeer ongelukkig op haar hoofd terecht. Ze raakte ernstig gewond, zegt een woordvoerder van het COA. “De artsen van het ziekenhuis hebben gevochten voor haar leven, maar donderdag bleek dat verder behandelen geen zin meer had.” Daarop is het meisje overleden.

Net een verblijfsvergunning

De vader van het meisje had zeer recent een verblijfsvergunning gekregen, die ook gaat gelden voor de andere gezinsleden, vertelt de woordvoerder. “Het is triest als je je land ontvlucht om dan je kind hier te moeten verliezen.”

Er is slachtofferhulp ingeschakeld om de familie van het kind en andere bewoners van het asielzoekerscentrum op te vangen. “Haar dood heeft een grote impact op bewoners van het azc, familie en medewerkers van het COA”, laat de woordvoerder weten.

Tekst: ANP
Foto: Centraal Orgaan opvang asielzoekers (coa.nl)