Gezondheid

Enorme run op mondkapjes door coronavirus, verkopers door hun voorraad heen

Het coronavirus houdt de gemoederen wereldwijd flink bezig en ook zeker in Nederland. De verkopers van mondkapjes kunnen bijna niet aan de vraag voldoen. Bij veel webshops zijn ze al uitverkocht. De webshopeigenaren moeten enorm hun best doen om elders nog partijen in te kopen. Dat maakt soms dat de prijzen de pan uit rijzen.

Webshopeigenaar Erik Bouwknegt van Outletkopen.nl is ook bijna door zijn voorraad heen. En inkopen in China is onmogelijk omdat de overheid zelf alles terugkoopt. Daarom zoekt hij stad en land af naar naar mondkapjes. Nu heeft hij een geheim adresje in Duitsland en die worden vandaag geleverd: ”Ik ga niet verklappen waar want ik ben veel te bang dat andere webshops daar ook gaan inkopen.” Hoe lang hij nog met de voorraad kan doen is nog maar de vraag want de mondkapjes vliegen de deur uit.

Lees ook: Wat is het coronavirus en moeten we ons zorgen maken?

China epicentrum

Het virus ontstond in China en kan infecties aan de longen en luchtwegen veroorzaken. Met name voor mensen die hart- of longproblemen hebben is het gevaarlijk. Ook ouderen zijn een kwetsbare groep voor het virus. In China zijn er al meer dan 100 mensen overleden aan het virus en zijn er duizenden besmet.

Lees ook: Man in Duitsland besmet met coronavirus, Nederland neemt maatregelen

Het virus is ook al opgedoken in de VS, Canada, Frankrijk, Australië. In Duitsland zijn de eerste besmettingen ook al geconstateerd.