Lifestyle & Entertainment

Emotionele Imanuelle Grives doet voor het eerst haar verhaal: 'Ik wilde helemaal kapot'

Actrice Imanuelle Grives ‘wilde helemaal kapot’ toen zij deze zomer met een enorme hoeveelheid drugs werd gepakt op het festival Tomorrowland. In de uitzending van Jinek vertelde zij in tranen dat zij “niet had nagedacht over de consequenties, over wat mij kon overkomen. Niets boeide mij meer.”

Naar eigen zeggen deed zij dit mede omdat ze leed aan een zogenoemd ‘imposter-syndroom’, de doorlopende angst om ontmaskerd te worden als een oplichter. “Je denkt steeds dat mensen er achter komen dat je een enorme loser bent, en helemaal niet zo leuk als iedereen denkt. Het maakt dan niet uit wat je hebt opgebouwd en wat je allemaal bereikt hebt.”

Zij kwam op dat moment naar eigen zeggen uit “de zoveelste kloterelatie”. In haar hoofd was het een chaos, vertelde Grives. “Ik deed het niet voor het geld”, voegde ze daaraan toe. Toen ze gepakt werd, voelde zij vooral opluchting. “Ik vond het allemaal wel best.”

‘Miss Tomorrowland’

De actrice omschreef de Belgische gevangenis als “een bijzondere plek. Ik heb geen ratten gezien, maar het is natuurlijk geen hotel. Maar zo is het ook niet bedoeld. Het is in niets te vergelijken met een Nederlandse gevangenis.” Haar bijnaam bij sommige mede-gevangenen was ‘Miss Tomorrowland’.

Lees ook: Actrice Imanuelle Grives veroordeeld tot twee jaar cel en 1000 euro boete

Haar familie bleef haar doorlopend steunen. “Mijn moeder zei: je hebt iets gedaan wat niet klopt. Maar we houden van je, we steunen je en we gaan je hieruit krijgen.” Grives stelt graag weer te willen gaan acteren.

Bekijk hieronder het interview terug in Jinek