Misdaad

Emotionele en meelevende reacties in Schagen op nieuws van zoekactie naar Tanja Groen

In de gemeente Schagen, de Noord-Hollandse stad waar Tanja Groen oorspronkelijk vandaan kwam, wordt emotioneel en meelevend gereageerd op het nieuws dat er op een begraafplaats in Maastricht gezocht wordt naar de sinds 1993 vermiste vrouw.

Een oude jeugdvriendin van Tanja vertelt zichtbaar geëmotioneerd aan Hart van Nederland: “Ik heb net even een kaarsje opgestoken voor de ouders, in de hoop dat ze haar gaan vinden. Het is altijd een jeugdvriendin van mij geweest. Er zijn heel veel jeugdfoto’s waar we samen op staan. Ik hoop natuurlijk gewoon dat er rust komt, dat gun ik die ouders ongelofelijk.”

‘Hoe kan je met zo’n geheim leven?’

Een andere inwoonster van Schagen vraagt zich hardop af: “Ik vind het verschrikkelijk, waarom laat je die ouders zo lang in onzekerheid? Hoe kan je met zo’n geheim leven? Ik snap daar echt helemaal niets van.”

Weer iemand anders laat weten te hopen dat er nu eindelijk rust en duidelijkheid komt voor de nabestaanden: “Ik denk dat iedereen er wel van uit gaat dat ze niet meer in leven is, maar ja dat wil je toch uiteindelijk wel bevestigd hebben. Anders blijft het een los eindje.”

“Ja zeker opheldering voor de ouders denk ik dat dat gewoon heel belangrijk is en ja, wat brengt iemand ertoe om dat zo te doen?”, vertelt een andere inwoner van het Noord-Hollandse dorp tot slot.