Lifestyle & Entertainment

Bijna 35.000 aanmeldingen om een nachtje te slapen in de Efteling

De Efteling heeft bijna 35.000 aanmeldingen gehad van mensen die wel een nachtje in het pretpark willen logeren. En dat in twee weken. De gelukkigen krijgen deze week persoonlijk bericht van het park.

De Efteling kondigde de actie in samenwerking met Natuurhuisje eerder deze maand aan. Er komen in totaal 18 slaapplaatsen in het Sprookjesbos, de achtbaan Max & Moritz en op het water onder De Vliegende Hollander.

35.000 bomen

Dat er veel reacties zouden komen, verbaast het pretpark in Kaatsheuvel niet. “Toch zijn we enorm verrast, dit is echt heel veel”, aldus woordvoerder Nina Hawinkels. “En het leuke is: voor elke aanmeldingen wordt een boom geplant.”

Lees ook: Anne organiseert ook dates voor single fans van de Efteling

Dat betekent bijna 35.000 bomen. Waar laat je die? “Natuurhuisje plant de bomen in Madagaskar, Tanzania of Burkina Faso, daar is genoeg plek”, vertelt Hawinkels. “Dus ja, dat gaat echt gebeuren.”

De winnaars worden gekozen via een lotingsysteem, maar de motivaties zijn ook zeker belangrijk. “We kijken goed naar de reden die mensen hebben meegestuurd. Dus alleen serieuze aanmeldingen maken kans.” De precieze datum van het slaapfeestje staat nog niet vast.

Overnachten in de Efteling

De actie werd bedacht om mensen op een andere manier kennis te laten maken met het pretpark. “We vonden het zelf een hele leuke manier om mensen iets te geven, want we horen vaak dat mensen wel een keertje willen overnachten in de Efteling”, vertelde een woordvoerder van het attractiepark eerder aan Hart van Nederland.

Voor in totaal 18 mensen komt de droom uit. Er zal dan meer te doen zijn dan alleen overnachten. “Ze krijgen ook een diner aangeboden en krijgen een heel avondprogramma.”