Opmerkelijk

Echtpaar komt man met metaaldetector tegen en vindt na jaren trouwring terug

“Dit kan toch geen toeval meer zijn?” Bertie uit Beverwijk staat er nog steeds van te kijken dat de trouwring van haar man na acht jaar “per toeval” is teruggevonden.

Bertie Provenzano vertelt aan Hart van Nederland dat zij en haar man Johan acht jaar geleden met hun kleinkinderen naar een speeltuin in hun woonplaats Beverwijk gingen. “Die dag is mijn man zijn ring verloren”, herinnert ze zich.

Samen met Johan heeft ze toen in de omgeving van het speeltuintje nog lang gezocht naar de ring, maar ze konden hem nergens vinden. “We hebben daarna nog vaak voor een juwelier gestaan voor een nieuwe ring, maar iets hield ons tegen.”

Man vindt trouwring

Afgelopen woensdag maakte het getrouwde stel een rondje door Beverwijk. Ze kwamen toevallig weer langs het speeltuintje, waar Richard de Bree op dat moment met zijn metaaldetector in de weer was. Ze raakten met hem aan de praat over wat hij zoal had gevonden.

Lees ook: Trouwring na 40 jaar terug door metaaldetector: ‘Ik dacht er zo vaak aan terug’

Richard vertelde het echtpaar dat hij twee weken geleden ook met een metaaldetector bezig was en een gouden ring had gevonden met de naam ‘Bertie’ erin. “Ik kreeg het gelijk koud”, vertelt Bertie. “Toen hij de datum opnoemde die in de ring stond, wisten we dat het de ring was die we acht jaar geleden zijn kwijtgeraakt.”

‘Helemaal overdonderd’

Richard laat aan Hart van Nederland weten dat het stel helemaal overdonderd was toen ze erachter kwamen dat hun verloren ring was gevonden. “Toen ik de ring twee weken geleden vond met mijn metaaldetector, ben ik langs juweliers gegaan met de vraag of ze de ring toevallig kenden”, zegt hij. “Maar dat was niet zo, dus heb ik hem mee naar huis genomen.”

Bertie en Johan hebben de ring diezelfde avond nog opgehaald bij Richard. “We zijn al 42 jaar heel gelukkig getrouwd”, laat Bertie weten. “Maar nu Johan de ring weer heeft, voel ik me weer helemaal verbonden. Het is alsof ik weer opnieuw verliefd wordt.” Het echtpaar is Richard daarom “enorm dankbaar”.