Lifestyle & Entertainment

Duizenden beginnen 2020 met een Nieuwjaarsduik in Scheveningen en Egmond aan Zee

Veel Nederlanders beginnen het nieuwe jaar met een frisse duik in het koude water. Op het strand van Scheveningen rennen om 12.00 uur naar verwachting 10.000 mensen de zee in voor de Nieuwjaarsduik van Unox.

Nederland telt maandag ongeveer 140 locaties waar een ‘Serieuze Duik’ wordt georganiseerd en waaraan het bedrijf zijn naam verbindt. Op die locaties gaan nog eens ruim 50.000 mensen het water in. Wie meedoet krijgt een muts en na afloop een kom erwtensoep. Ook zijn er 22 locaties in het buitenland waar mensen 2020 met een duik kunnen beginnen.

De inschrijving voor de duik in Scheveningen kost 3 euro. Daarvan doneert de organisator 1 euro per deelnemer aan de Stichting Vaarwens, die gratis vaartochten maakt met mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een levensbedreigende ziekte.

Egmond aan Zee

Ook in Egmond aan Zee namen honderden fantiekelingen een frisse duik. Ook daar steunden ze op nieuwjaarsdag het goede doel, namelijk stichting ALS. Na afloop van de duik in de Noordzee kon iedereen genieten van heerlijke erwtensoep of warme chocolademelk.