Dieren

Duits baasje in tranen na hereniging met poes Emy in asiel Zwolle

De Duitse poes Emy heeft er letterlijk een veelbewogen aantal maanden opzitten. Haar baasjes gingen in augustus nietsvermoedend met de caravan op vakantie naar Heino, terwijl hun dochter op het huis en poes Emy zou passen. Zonder dat ze het wisten was Emy echter meegereisd in de caravan.

De dochter van Emy’s baasjes kon haar dan ook nergens vinden. Maandenlang was ze spoorloos, tot haar baasjes donderdag bericht kregen van een Europese chipdatabase. Een doortastende vrijwilliger bij Dierenasiel Zwolle besloot de chip van een donderdag binnengebrachte poes niet alleen door de Nederlandse, maar ook door de internationale chipdatabase te halen en daaruit bleek dat de poes Emy heette en helemaal uit Duitsland kwam.

Hartverwarmende beelden

“Hij heeft naar de databank gemaild. Die mensen hebben dezelfde avond nog contact opgenomen met de eigenaar van de kat. De eigenaren zijn meteen op de hoogte gebracht dat de kat gevonden was en bij ons was”, vertelt Geesje van den Berg van Dierenasiel Zwolle aan RTV Oost.

De baasjes stonden vrijdag meteen op de stoep bij het asiel om hun Emy weer in de armen te sluiten. En dat levert hartverwarmende beelden op…

Herenigen na maanden! Dankzij een goed geregistreerde chip.Emy was al vanaf augustus vermist. Waarschijnlijk is ze stiekem meegereisd naar de camping in Heino. Waar haar Duitse eigenaren altijd naar op vakantie gaan tijdens de Pompdagen. Want na een slopende zoektocht in Duitsland, duikt de gechipte poes na maanden ineens op in Wijhe.En wij laten jullie de hereniging zien van Emy met haar "familie".

Geplaatst door Dierenasiel Zwolle op Vrijdag 24 januari 2020