112

Duiker zwaargewond in Maasbracht na problemen onder water

Bij een sluizencomplex in het Limburgse Maasbracht is een duiker verstrikt geraakt onder water. Dat meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord woensdag. Onduidelijk is nog hoe hij in de problemen is geraakt.

De duiker is verstrikt geraakt in een slang, vier meter onder water. Hij was bezig met werkzaamheden toen hij in de problemen kwam. Via de radio wist het slachtoffer duidelijk te maken dat hij vast zat en dat hij hulp nodig had.

Een collega duiker heeft de man uit zijn benaderde positie bevrijdt. Vervolgens is hij in een soort schuitje in een mobiele kraan omhoog gehaald. Rond 12.30 uur werd de man uit het water gehaald. Eenmaal boven water is hij door het toesnelde ambulancepersoneel gereanimeerd. Vervolgens is de duiker overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

Onwel geworden

Volgens een woordvoerder van veiligheidsregio Limburg-Noord is het slachtoffer waarschijnlijk onder water onwel geworden. De duiker had een externe zuurstofaansluiting. Dat betekent dat er iemand boven het water zijn zuurstof aanvoert. Het is niet duidelijk of hij een zuurstoftank bij zich had en of die leeg was.