Politiek

Ondanks oproep toch veel te druk in Zuiderpark in Den Haag, politie grijpt in

De politie heeft ingegrepen in het Zuiderpark in Den Haag, waar het veel te druk was. Oproepen van de regering om drukte zoveel mogelijk te mijden werden in de wind geslagen.

Blijf via ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws.

Op videobeelden is te zien hoe mensen in grote groepen in het park aanwezig waren en bijvoorbeeld aan het barbecueën waren. De politie heeft samen met de gemeente opgetreden en mensen weggestuurd. Hierbij zijn enkele boetes uitgedeeld. Mensen is opgedragen het park te verlaten en de politie houdt de situatie verder in de gaten, laat een woordvoerder weten.

De gemeente ziet na het optreden van de politie geen verdere reden om het park zondag te sluiten. Het is ook weer rustig. De situatie van zondagmiddag zal deze week in de evaluatie worden besproken. Volgens de gemeentewoordvoerder is het op andere plekken in Den Haag, waaronder ook de stranden, rustig gebleven.

Persconferentie

Dinsdag neemt de regering de beslissing of de huidige coronamaatregelen worden verlengd of aangepast. Die beslissing wordt deels gebaseerd op in hoeverre mensen zich aan de huidige maatregelen houden. De maatregelen zullen dinsdag 21 april om 19.00 uur in een persconferentie worden gepresenteerd.

Redactie/ANP