Lifestyle & Entertainment

Joanne en Toby blazen hun droomhuwelijk af: 'In deze crisis kun je niet feesten zoals je zou willen'

Volgens de aangescherpte corona-maatregelen mogen er niet meer dan drie mensen bij elkaar zijn. Voor het sluiten van een huwelijk is er wel een uitzondering op de regel gemaakt. Bij een bruiloft mogen maximaal dertig mensen zijn, mits er anderhalve meter afstand gehouden wordt. Dat betekent voor veel mensen een streep door hun droomhuwelijk.

Joanne en Toby wisten al twee jaar waar en wanneer ze zouden gaan trouwen. Op 24 april zouden ze elkaar het ja-woord geven op landgoed Huis de Voorst. De bruidsjurk lag al klaar om opgehaald te worden, de taart was uitgekozen, de uitnodigingen waren op de post en de muziek en catering was geregeld.

Bewuste keuze

Maar wat een mooi vooruitzicht moest zijn, bleek toch een beetje een teleurstelling. “Ik vind het heel jammer! Toch hebben we er bewust voor gekozen om de bruiloft te cancelen. In deze crisis kun je niet zo feestelijk als je zou willen je bruiloft vieren. En veel van onze familieleden vallen ook in de risicogroep. Gezondheid gaat gewoon voor.”

Lees ook: Astmapatiënt Petra genezen van coronavirus

Niet alleen voor Joanne en Toby voelt het als een teleurstelling. Ook bij de trouwbranche hakt het er flink in. Voor Christian Kuzatko, eigenaar van trouwlocatie Huis de Voorst, voelt het als iets onwerkelijks, wanneer de afmeldingen maar blijven komen. Al 22 jaar beheert hij het landgoed en maakte hij wel eerder een crisis mee, maar zo een als deze heeft hij nog nooit meegemaakt. “Hier kun je gewoon niet op inspelen.”

Heel bizar

Ook voor trouwfotograaf Wianda Bongen is het de komende tijd erg leeg in de agenda. “Ik vind het zelf heel bizar hoeveel impact de crisis heeft op de trouwbranch. Het is erg stil tot en met juni en ik verwacht nog wel langer. Ik verwacht namelijk niet dat een bruidspaar tot 1 juni wacht met het verplaatsen van zo’n grote dag.”