112

Dronken automobilist ramt auto's en mist maar net vrouw en kinderen

Een dronken automobilist is vrijdag op hol geslagen in het Brabantse Sint-Oedenrode. Hij ramde meerdere auto’s en raasde maar net langs een voorbijlopende vrouw en haar kinderen.

De 30-jarige bestuurder verloor vrijdagmiddag in een bocht aan de Sluitappel in Sint-Oedenrode de controle over zijn auto. Hij miste ternauwernood de vrouw en kinderen en die daar liepen en reed een perk in. Daar botste hij tegen een geparkeerde auto, die doorschoof tegen een andere geparkeerde auto.

Getuigen zagen dat de man wilde vluchten, meldt de politie. Eén van de getuigen besloot om de doorgang met zijn auto te blokkeren. De dronken man liet zich daar niet door weerhouden en ramde zich een vrije baan tussen de reeds beschadigde auto’s en de auto die de doorgang blokkeerde.

Op de vlucht

De man ging ervandoor en liet een spoor van vernieling achter. Hij vluchtte via de Oostelijke Randweg naar Beek en Donk, op de hielen gezeten door een andere getuige. Gewaarschuwde agenten konden het voertuig na een achtervolging in Beek en Donk aan de kant zetten.

De 30-jarige verdachte uit Sint-Oedenrode werd aangehouden. Hij bleek te veel drank op te hebben. Er werd een promillage van ruim 1,85 gemeten, waar maximaal 0,5 is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.