Lifestyle & Entertainment

Komt door corona de drive-in-bioscoop weer helemaal terug?

Is er ‘dankzij’ het coronavirus een heuse terugkeer van de drive-in-bioscoop? Omdat er nog steeds maar een beperkt aantal mensen in een zaal kan zitten en bioscopen daarom geld mislopen, bedenken ze nu andere oplossingen. En de comeback van de drive-in-bios, al dan niet tijdelijk, is nu door heel het land waar te nemen.

Bij Pathé Amsterdam stonden de auto’s afgelopen vrijdag, toen de mussen dood van het dak vielen, in de rij om het terrein op te kunnen. Aladdin van regisseur Guy Ritchie stond op het programma. Een film uit 2019, want nieuwe films komen nog maar mondjesmaat uit. En wie denkt dat de bezoekers niks kunnen zien door de felle zon komt bedrogen uit. Er is namelijk een modern led-scherm neergezet. In tegenstelling tot traditioneel doek en projector kan dat wél goed bekeken worden in fel licht.

Vaker drive-in bioscoop

De Franse bioscoopgigant is zeker niet de enige keten die de drive-in terug laat keren. Ook het Belgische Kinepolis had tot 27 juni een drive-in bij Breda. Aan Hart van Nederland vertellen ze dat ze momenteel bezig zijn met een drive-in-tour langs de bioscopen in het thuisland. Maar als die tour is afgelopen overwegen ze om ook iets soortgelijks te doen in Nederland.

De drive-in-bioscoop is overigens niet alleen iets van de grote ketens. Volgens dagblad Trouw duiken er ook veel kleine initiatieven op. In het Olympisch Stadion in Amsterdam is er al langere tijd eentje. En vorige week is er langs de A4 bij Roelofarendsveen ook een geopend.

Het lijkt haast op een terugkeer naar de jaren ’50. Bij de Amsterdamse Pathé is de middagvoorstelling van Aladdin door de hitte niet helemaal uitverkocht. Bij de voorstelling van de oorlogsfilm 1917 om 20.00 uur staat het parkeerterrein wel helemaal vol. En nee, je hoeft de auto niet uit voor popcorn of een cola. Die komen ze gewoon bij je brengen.