Driekwart Nederlanders vindt sluiten van niet-noodzakelijke winkels een goed idee

Driekwart van de Nederlanders zou het sluiten van alle niet-noodzakelijke winkels een goed idee vinden.

Dat blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3000 mensen.

Het kabinet komt morgen opnieuw bijeen om te praten over corona. Mogelijk wordt er een extra persconferentie ingevoerd maandag. De kans dat er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, is dan ook groot.

RTL Nieuws meldt op basis van Haagse bronnen dat het kabinet overweegt om een avondklok in te voeren tijdens de jaarwisseling. Andere maatregelen waar het kabinet aan zou denken zijn een langere kerstvakantie voor middelbare scholen, het sluiten van hotels en het sluiten van niet-essentiële winkels.

De premier zei begin december dat de kerstdagen worden ontzien als er strengere coronamaatregelen worden ingevoerd. Uit het panel blijkt dat twee derde van de Nederlanders denkt dat Rutte deze belofte niet waar kan maken.

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Beeld: ANP