Doodrijder van Fleur (19) thuis opgepakt om weigering uitzitten celstraf

Walter van W., de man die in maart 2016 tijdens een straatrace met zijn zoon de 19-jarige Fleur Balkestein doodreed, is gisteren thuis opgepakt om aan zijn celstraf te beginnen. Dat heeft de advocaat van de familie, Sebas Diekstra, bevestigd.

Het Openbaar Ministerie liet aan de advocaten weten dat hij geen gehoor heeft gegeven aan de oproep van het CJIB om aan zijn celstraf te beginnen en dat hij daarom thuis is aangehouden.

Reactie vader Fleur

De aanhouding van Walter van W. verbaast Robert Balkestein, de vader van de doodgereden Fleur, niet. “Het doet mij niet veel in die zin dat het mij geen euforie geeft. Die man heeft zijn ware aard al tijdens de eerste zitting laten zien en acht zichzelf boven de wet. Dat laat hij nu weer blijken door niet op de oproep in te gaan en waarschijnlijk denkt: ‘kom mij maar halen’.”

“Ik zal hier helaas niet goed door slapen. Het enige wat ik hoop is dat diverse instanties hier lering uittrekken zodat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren. Het is belachelijk dat iemand vijf keer met alcohol op achter het stuur wordt opgepakt, de boetes betaald en dat het daarmee klaar is.”