Lifestyle & Entertainment

Domino Day keert na elf jaar terug op de buis

Voor het eerst in elf jaar wordt een nieuwe poging gedaan om op televisie het wereldrecord van het grootste aantal vallende dominostenen neer te zetten. Endemol Shine werkt aan een terugkeer van de show, die tussen 1998 en 2009 jaarlijks miljoenen kijkers trok.

“Ja, je ziet het goed: Domino Day komt terug!”, kondigt het productiebedrijf aan. “We hebben de smeekbedes en petities gezien en gaan dit jaar het dominorecord van 2009 proberen te verbreken. Dat wordt nog een hele klus, want dat betekent dat er maar liefst meer dan 4,5 miljoen stenen om moeten vallen… Maar blij dat we zijn, dat we deze legendarische uitdaging opnieuw aangaan!”

Lees ook: Man die dominomus doodschoot wordt nog steeds bedreigd

De nieuwe Domino Day vindt in november plaats. Via deze Facbookpagina kunnen mensen die aan het wereldrecord willen meehelpen zich opgeven. Ook staan er enkele vacatures online. Domino Day wordt uitgezonden op RTL.

4,8 miljoen steentjes

Domino Day vond voor het laatst plaats op 15 november 2009. Toen keken er 2,9 miljoen mensen naar de liveregistratie. Er werden destijds in Leeuwarden 4,8 miljoen dominosteentjes neergezet, waarvan er uiteindelijk 4.491.863 om gingen. Enkele jaren eerder werd het evenement wereldnieuws toen een mus tijdens de voorbereidingen werd neergeschoten. Het vogeltje was de hal binnengevlogen en had duizenden steentjes omgegooid.

ANP