Gezondheid

Dodental coronavirus loopt op naar 3459, 156 nieuwe ziekenhuisopnames

Het dodental door het coronavirus is met 144 opgelopen tot 3.459. Dat meldt het RIVM op zijn website. Het aantal ziekenhuisopnames is gestegen naar 9.465.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

Het RIVM registreerde 156 nieuwe ziekenhuisopnames. Sinds het begin van de uitbraak zijn in totaal 9456 mensen opgenomen in ziekenhuizen. Het aantal bevestigde besmettingen steeg met 1235 naar 30.449. Het aantal meldingen van ziekenhuisopnames daalt al een tijdje. Het aantal gemelde sterfgevallen daalt ook, maar volgens het RIVM “minder snel dan de ziekenhuisopnames”.

Volgens het RIVM en het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn vorige week 2000 mensen meer overleden “dan we zouden verwachten voor deze tijd van het jaar”. Het hoge cijfer heeft waarschijnlijk te maken met het coronavirus.

Het RIVM benadrukt dat er een vertraging kan zitten tussen de dag waarop aan corona is overleden en dag waarop het het sterfgeval gemeld wordt. Ook is het werkelijke aantal besmettingen in Nederland hoger dan gemeld wordt, omdat niet iedereen die mogelijk besmet is getest wordt.

Later meer.