112

Dochter valt medewerkers Blokker aan nadat haar hoestende vader de winkel uit moet

De politie Midden-Nederland is op zoek naar een ‘vermoedelijk minderjarig’ meisje dat twee medewerksters van de Blokker in Wijk bij Duurstede heeft mishandeld. Het meisje ging door het lint toen het winkelpersoneel haar hoestende vader vroeg om de zaak te verlaten.

Het incident gebeurde op 24 maart rond 10:00 uur. De man en zijn dochter lopen de Blokker binnen, maar de man begint direct al veel te hoesten. Vanwege de coronaregel dat mensen thuis moeten blijven als ze veel moeten hoesten, spreekt een medewerkster de man aan en verzoekt hem om de winkel te verlaten. De man klaagt niet en loopt naar buiten. Zijn dochter daarentegen pikt dat niet en begint zich agressief te gedragen tegen het winkelpersoneel.

Personeel krijgt de volle laag

Na een scheldpartij duwt zij een medewerkster tegen een stelling aan. Hierop springt een andere medewerker bij die haar verzoekt de winkel te verlaten. In plaats van het voorbeeld van haar vader te volgen grijpt zij de haren van een van de medewerksters en trekt de plukken haar uit haar hoofd. Vervolgens moet de aangevallen vrouw nog een muilpeer incasseren.

Na haar tirade verlaat ze de winkel. Onderweg naar buiten trapt je nog een paar keer tegen de deur aan. Ook probeert zij nog een rek met producten dat buiten de winkel staat omver te duwen. Een medewerker weet snel de deur op slot te doen. Daarna komt ze nog een keer dreigend richting de deur lopen. De vader van het meisje laat het allemaal gebeuren en grijpt niet in.

Beelden onherkenbaar

De beelden zijn zaterdag 16 mei openbaar gemaakt in het programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Op de beelden was de jonge verdachte nog onherkenbaar gemaakt. Als haar identiteit niet bekend wordt, dan worden de beelden volgende week herkenbaar getoond.

Volgens het signalement gaat het om een vrouw tussen de 14 en 18 jaar oud met een licht getinte huidskleur en heeft ze een gezet postuur. Ze is ongeveer 1.60 meter lang en heeft lang donker haar.

Beeld: Politie Midden-Nederland