Dieren

Dierentuinen gewoon open, binnenverblijven gesloten

Verschillende dierentuinen in Nederland blijven voorlopig gewoon open, ondanks het coronavirus. Wel zijn er preventief extra maatregelen genomen.

Bij de meeste dierentuinen blijven de binnenverblijven dicht. “Het park bevindt zich in de buitenlucht en biedt bezoekers voldoende ruimte om verspreid rond te lopen”, laat Artis weten. Op het terrein gaan onder meer de overdekte horecapunten, de binnenverblijven voor dieren dicht.

Binnenverblijf gesloten

Ook Diergaarde Blijdorp is open. Op de website van de Rotterdamse dierentuin staat dat Blijdorp op dit moment coronavrij is. “De dieren zijn voor het grootste deel in de open lucht te zien. Het park is 28 hectare groot en bezoekers kunnen zich goed verspreiden.” Een aantal locaties zoals het Natuurbehoudscentrum, Publiekslab en het maki-verblijf is wel gesloten.”

Lees ook: Kameeltje geboren in Dierenpark Amersfoort

Bij Burgers Zoo in Arnhem en Dierenpark Rhenen blijft eveneens tot nader order open. “We beschikken over een ruim opgezet park, van 45 hectare groot. Bezoekers kunnen verspreid rondlopen en we hebben voorzorgsmaatregelen genomen voor mens en dier.” De binnenverblijven zijn ook bij deze dierentuinen gesloten. Daarnaast zijn evenementen in de dierentuinen geannuleerd.

ANP/Redactie