Misdaad

Vrouw in Rucphen probeert spullen uit kledingcontainers te stelen met haak

In het Brabantse Rucphen is in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige vrouw uit Oudenbosch opgepakt omdat ze spullen probeerde te stelen uit kledingcontainers voor het goede doel. Ze werd op heterdaad betrapt.

Rond 3.30 uur kwam er een melding  binnen bij de politie vanwege een verdachte situatie bij de kledingcontainers aan de Kerkstraat. Er stond een witte auto geparkeerd en iemand zou met een zaklamp schijnen.

‘Vreemd verhaal’

Ter plaatste bleek dat de auto helemaal volgeladen was met kleren, tassen en schoenen. Ineens dook er een vrouw op vanachter de containers. Ze verklaarde dat dieven spullen uit de containers hadden gestolen en een deel op straat hadden achtergelaten.

De vrouw zei dat ze de kleding, tassen en schoenen naar de kringloopwinkel wilde brengen, maar agenten vertrouwden de zaak niet. In haar tas vonden ze onder andere een zaklamp en een haak met een touw eraan waarmee spullen uit de kledingcontainer konden worden gehengeld.

Daarop werd de vrouw opgepakt. Ze bleek al eerder betrokken te zijn geweest bij diefstallen. Ook werden er in haar portemonnee een paar zakjes gevonden waar resten speed inzaten.

Foto ter illustratie