Lifestyle & Entertainment

IC-arts Diederik Gommers hit op Instagram: 150.000 volgers in drie dagen

Diederik Gommers is een regelrechte hit op Instagram. In drie dagen tijd kreeg hij bijna 150.000 volgers. Op het social media platform bedankt hij zijn volgers voor alle aandacht.

“Overweldigd door alle volgers hier op Instagram! Ik weet niet wat me overkomt…”, schreef hij. “Op mijn zoon na, krijg ik van veel mensen positieve en warme reacties.”

Lees ook: Famke Louise en Diederik Gommers maandag weer samen bij Jinek

Jonger publiek

Gommers maakte Instagram aan om een jonger publiek te bereiken. Dat deed de arts nadat hij bij Jinek in een pittige discussie met zangeres Famke Louise belandde. De twee starten binnenkort een gezamenlijke coronacampagne.

Gommers zegt op sociale media met zijn volgers in gesprek te willen over “bepaalde zaken”, maar belooft ook af en toe een foto van zijn favoriete speciaalbiertje te delen.

View this post on Instagram

Overweldigd door alle volgers hier op Instagram! Ik weet niet wat me overkomt… Op mijn zoon na, krijg ik van veel mensen positieve en warme reacties. Vanmiddag was ik te gast bij Lof der Geneeskunst, om te praten over het Coronavirus. Daar onder meer besproken dat we nu zien dat we in de afgelopen twee weken meer patiënten hebben gekregen, maar relatief gezien is het op de intensive care iets rustiger. Nu liggen er meer mensen op de ‘normale’ afdeling. Zorgen over genoeg bedden zijn er, maar dat komt ook omdat we gebrand zijn om de reguliere zorg door te laten gaan. We willen nu dus twee dingen, dus dat zorgt voor een ‘spanningsveld’, maar we zijn veel beter voorbereid dan de eerste keer, dus er wordt nu hard gewerkt, maar we zijn er ook klaar voor. Wat we ook merken is dat we te weinig verpleegkundigen hebben. Toen wij dertig, veertig jaar de IC hebben ingericht hadden we heel veel verpleegkundigen en weinig dokters. Nu hebben we meer dokters en weinig verpleegkundigen. We hebben heel veel mooie, innovatieve projecten, die ons kunnen helpen om de zorg anders te gaan doen, zodat we minder mensen nodig hebben. Niet zozeer omdat we minder mensen nodig hebben, maar zodat de mensen die er zijn écht empathische zorg kunnen leveren. Er écht kunnen zijn voor de patiënten, het gesprek aangaan met de familie. Dat willen we nog meer optimaliseren. Ik denk dat we dat hebben laten liggen de laatste tien jaar. Ik denk dat we een beetje lui zijn geworden de laatste tien jaar. Nogmaals bedankt voor alle lieve berichten, ik wens jullie een fijn weekend toe.

A post shared by Diederik Gommers (@diederikgommers) on

ANP