112

Lichaam gevonden in water Apeldoorn, mogelijk vermiste Dennis Schoonhoven

De politie heeft zondag in Apeldoorn een lichaam gevonden in het water aan het Operaplein. Het gaat mogelijk om de vermiste 24-jarige Dennis Schoonhoven, naar wie zondag al de hele dag werd gezocht.

Zo’n vijfhonderd vrijwilligers zochten de omgeving rond Apeldoorn af op zoek naar de man die woensdag verdween uit een instelling van GGNet in Apeldoorn. Er werd onder meer gezocht met een honden, een drone en een dregteam. Ook de familie hielp mee. Helaas bleef de zoekactie zonder resultaat.

Het lichaam dat zondagavond werd gevonden, bevond zich vlakbij de plaats waar de vermiste Dennis voor het laatst werd gezien. De politie onderzoekt nu of het aangetroffen stoffelijk overschot daadwerkelijk het lichaam Dennis Schoonhoven is.

Lees ook: Honderden mensen zoeken naar vermiste Dennis (24), moeder Maike ‘ontzettend dankbaar’

Dennis wilde hulp

De 24-jarige Dennis wacht al jaren op de juiste hulp. Hij heeft waarschijnlijk autisme, maar probeerde dit jarenlang te verbergen. Uiteindelijk raakte hij met zichzelf in de knoop en ging daarom in een kleinschalige woonvorm wonen.

Na een psychose begin dit jaar kwam hij terecht in een gesloten instelling van GGNet in Apeldoorn. Woensdag wist hij de instelling te verlaten, sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

Moeder Maike heeft haar zoon zien gillen om hulp, maar die hulp bleef volgens haar uit. Zijn familie vindt het onbegrijpelijk dat Dennis zomaar weg kon gaan uit de gesloten instelling.

Lees ook: Moeder van Dennis (24) weet niet meer waar ze moet zoeken: ‘Hoop zo dat hij gevonden wordt’

De politie krijgt veel tips binnen in verband met de vermissing van Dennis, maar laat weten dat er nog geen concreet spoor is. Er wordt gezocht naar aanknopingspunten.